Следвайте Гласове в ТелеграмБританската петролна компания Шел (Shell) спря всички доставки

...
Следвайте Гласове в ТелеграмБританската петролна компания Шел (Shell) спря всички доставки
Коментари Харесай

Шел спря всичките си доставки през Червено море

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Британската петролна компания " Шел " (Shell) спря всички доставки през Червено море за неопределен срок, откакто ударите на Съединени американски щати и Обединеното кралство против бунтовниците хути в Йемен провокираха опасения от по-нататъшна ескалация, заяви във вторник " Уолстрийт джърнъл ", цитирайки източници, осведомени с решението на енергийния колос.

Атаките на хутите против кораби в Червено море нарушиха международната търговия.

Миналата седмица " Шел " предприе стъпката да спре всички прекосявания през Червено море заради опасения, че една сполучлива офанзива може да провокира солиден разлив в района, както и да сътвори опасности за сигурността на екипажите на корабите, показват още източниците на финансово издание.

От Shell отхвърлиха коментар на оповестената информация.

Миналия месец нейният съперник BP ( " Бритиш петролиъм " ) съобщи, че краткотрайно е спрял всички преноси през Червено море. Междувременно Skynews заяви за нова ракетна офанзива на хутите против транспортен съд в района.

Корабът за насипни товари - MT Zografia, който е благосъстоятелност на гръцка компания и плаващ под флага на Малта, беше ударен от ракета, до момента в който пътуваше на север в Червено море, почти на 76 морски благи северозападно от Салиф, пристанищен град в Йемен, заяви във вторник Sky News, цитирайки английската компания за морска сигурност Ambrey.

По-рано през днешния ден Морските търговски интервенции на Обединеното кралство (UKMTO) издадоха предизвестие за офанзива покрай крайбрежията на Йемен, почти на 100 морски благи западно от пристанище Салиф.

UKMTO предизвести корабите да минават с нараснало внимание и да рапортуват за всяка подозрителна активност. Хутите поеха отговорност за сходен удар през вчерашния ден, ориентиран към транспортен съд за насипни товари, благосъстоятелност на Съединените щати.

Четири завода в Испания, благосъстоятелност на френския производител на гуми " Мишлен " (Michelin), пък възнамеряват още веднъж да спрат производството през уикенда на 20-21 януари заради закъснение на доставката на първични материали, породени от рецесията в Червено море, заяви испанският филиал на компанията във вторник, съобщи Ройтерс.

Michelin към този момент прекрати работните смени в своите испански фабрики през уикенда на 13-14 януари заради по-дълги периоди за доставка на първични материали, нужни за производството на каучук и които се доставят по море от Азия, сподели компанията пред организацията.

Редица корабни транспортни компании към този момент избраха да отклонят своите кораби, които преди използваха късия маршрут през Червено море и Суцекия канал, като те към този момент заобикалят през Южна Африка, увеличавайки времето за доставки до Европа с към 10 дни.

Ходът на Michelin в Испания е сходен на ограниченията, подхванати от други производители като автомобилните производители Tesla и притежавания от Geely авто производител Volvo Car, които предходната седмица оповестиха, че стопират част от производството в Европа заради дефицит на съставни елементи.

От " Сименс " (Siemens) пък следят обстановката в Червено море във връзка с веригите на доставки на компанията, само че към този момент не виждат " огромно влияние ", сподели членът на изпълнителния ръб Матиас Ребелиус пред Ройтерс.

Германската инженерна група употребява поуките от предходни рецесии, както и личната си технология, с цел да понижи проблемите, уточни той в изявление за организация по време на Световния стопански конгрес в Давос.

" Научихме доста в другите рецесии за веригите на доставки и също по този начин след коронавирусната пандемия, с цел да създадем нашата верига на доставки по-устойчива. Имаме съвсем дигитален близнак на нашата верига на доставки, можем също по този начин да симулираме разнообразни сюжети и по този начин се приготвяме за това ", уточни той.

Инфо: БНР

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР